Vippikierre: Joskus se iskee julkkiksillekin

Nyt on Idolsista tunnettu Idols-Tiiakin joutunut ikävään vippikierteeseen. Iltalehden artikkelin mukaan, Tiia Laukkanen, joka hurmasi tuomariston ja katsojat Rovaniemen koelauluissa, on joutunut vippikierteeseen. Tiia on joutunut käräjille asti, sillä OK Perintä Oy on vienyt velka-asiat oikeuteen asti.

Velkoja ei kuitenkaan ole kovinkaan kummoista summaa, sillä Tiia määrättiin maksamaan vipit takaisin (vain reilut 200 euroa). Kuitenkin oikeudenkäyntikuluja hänen tarvitsee korvata 630 euron edestä. Lisäksi summan päälle tulee vippien korot ja kulut, joita ei vielä näissä luvuissa ole sisällä.

Mitä tästä opimme? Vippaaminen ei kannata, jos olet jo valmiiksi suurissa taloudellisissa vaikeuksissa. Vippiä voi suositella vain ja ainoastaan, jos tiedät, että pystyt sen maksamaan esimerkiksi seuraavasta palkastasi pois. Pikavippikierre ei ole naurun asia. Pohdi siis maksukykyäsi ja vältä velkaantumista.

Mikäli haluat ottaa Suomen halvimman vipin ja säästyä korkokuluilta, voit ottaa ilmaisen pikavipin Vivukselta (ensimmäinen vippi ilman kuluja).